GÖZ KIZARMASI, GÖZ KANLANMASI TEDAVİSİ, GÖZ KANLANMASI NEDEN OLUR

göz kanlanması

Göz kanlanmasının bir çok nedeni olabilir tıpta Konjonktivitin denir
göz kanlanmasının en belirgin özelliğinin gözlerin kızarması olduğunu söyleyen Sema Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Aydın Yıldırım, göz yaşarması, göz kapaklarının sabahları yaşarması ve göz akı tabakasının şişmesinin göz kanlanmasının en önemli belirtileri olduğunu söyledi.. Göz kapaklarında yanma, yapışma ve de çapak oluşabilir Virüslerin sebep olduğu enfeksiyon sadece bir gözde rahatsızlığa sebep olabileceği gibi ikisinde de rahatsızlıklara sebep olabilir dedi.
Göz kanlanması tedavisi için Göz temizliği çok önemli
Tedavinin en önemli kısmını temizlik oluşturuyor. Yüz için kullanılan tüm havluların yüksek ısıda yıkanması,Göz kanlanması olan kişinin havlularının asla kullanılmaması tavsiye ediliyor. Gözlerin kesinlikle ovuşturulamaması gerekiyor, aksi takdirde iltihabın diğer göze de bulaşabiliyor. Uzmanlar göz kapaklarındaki herhangi bir akıntı ya da çapağın ılık su ile yıkanması gerektiğini söylüyor.
Bir diğer öneride bayanlar için Başkasının makyaj malzemelerini kullanmayın!

Diğer Göz Kanlanmasına Neden Olan Durumlar:
Uykusuzluk, aşırı alkol kullanımı, uyuşturucu maddeler ve bağımlılık yapıcı maddeler de göz kanlanmasına neden olmaktadırlar. Bu tür kanlanmalarda göz ağrısı veya göz batması durumu yaşanmaz. Zamanla geçen kanlanma herhangi bir soruna neden olmaz.

Ancak göze tahriş edici bir gazın veya sıvının kaçması göz kanlanmasına neden olan tehlikeli durumlardandır. Bu durumda olan hastanın gözü hemen yıkanır ve bir havlu yardımıyla gözdeki su kalıntıları çekilir. (Havlu emicidir. Göz üzerine göz kapalıyken tampon uygulanırsa fazla suyu emer ve bu suyla birlikte hareket eden tahriş edici maddeler de havluya geçmiş olur) Daha sonra vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulur.
Not: Eğer göz kanlanmasına ağrı, kaşıntı, batma ve ilthap eşlik ediyorsa vakit kaybemeden doktora başvurunuz. Bu belirtiler hastalık önemli bir göz hastalığının hebercisi olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder