KABIZLIK TEDAVİSİ İÇİN ŞİFALI BİTKİLER PROF. DR AHMET MARANKİ

   kabızlık için şifalı bitkiler;

Pırasa, erik, kiraz, üzüm, zeytinyağı ve şalgam kabızlığa iyi gelir.

Elma yemeklerden önce yenilince kabızlığı giderir.

Erik'in kurutulmuşu kabızlığa karşı iyi bir ilaçtır. Erikleri akşamdan ıslatıp sabah aç karnına yemek, üzerine de suyunu içmek yararlı olur. 

Fesleğen tohumları kaynatılarak içilirse kabızlığa iyi gelir. 

Frenk üzümü yapraklarından yapılan çay kabızlığa iyi gelir. 

Gül yapraklarının dip kısmı kesilmeden reçel yapılırsa kabızlığa iyi gelir. 

Ispanak hazmı kolaylaştırır, kabızlığı önler. 

Keten, bağırsak cidarına etki ederek sindirimi hızlandırır. Bu nedenle son derece etkili ve sağlıklı bir müshil ilacıdır. Vücutta herhangi bir tahribat yapmadan kabızlığı önler.

Taze incir kabızlığı giderir. Kuru incirler akşamdan suya konup yumuşatılarak sabahleyin aç karnına yenirse bağırsakların faaliyetini arttırır. kabızlık önlenebilir.
KABIZLIK İÇİN AHMET MARANKİDEN KABIZLIK İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜM
Prof. Dr. Ahmet Maranki kabızlık için bitkisel tedavi yolları ve formülleri:


1) 1 bardak suyun içine 10 gram kadar ufalanmış taze keçiboynuzu meyvesi atılır. Keçiboynuzu bitkisi 10 dakika kaynatılır ve ılıdıktan sonra içilir. Bu kürden günde 3 bardak içilir.
2) Kabızlığa iyi gelen bitkiler arasında kuru üzüm de bulunmaktadır. 1 bardak kaynar durumdaki suyun içine 10 gram kuru üzüm ilave edilip 10 dakika kaynatılır. Kabızlık için bitkisel çözüm sağlayan bu üzüm küründen her gün 3 bardak içilmelidir.
3) Kabızlık için lahana kürü: Lahana yaprakları sıkılarak suyu çıkarılır ve bu lahana suyundan sabah aç karnına, öğleyin ve gece yatmadan evvel birer bardak içilir.
4) Bir başka lahana kürü ise şöyle hazırlanır: 10 adet lahana yaprağı kaynatılır ve ılıyan suyundan günde 2-3 bardak kadar içilir.
5) Kabızlık tedavisi için papatya kürü: Yarım litre suyun içine 3 tatlı kaşığı kadar çayır papatyası atılır ve 8 saat bekletilir. Hazırlanan kür aynı gün içilerek tüketilir.
6) Prof. Dr. Ahmet Maranki 15 tane gül yaprağının uygun miktardaki suyun içinde haşlanıp tatlandırıldıktan sonra içilmesinin de kabızlığa yararlı olduğunu söylemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder