KABIZLIK NASIL GEÇER? DIŞKILAMA ZORLUĞU

Kabızlık Nasıl geçer? kabızlığın tedavisi hakkında; 

    Kabızlık bağırsak hareketlerinin bozulması sonucu oluşan bir rahatsızlıktır. Kabızlıktan haftada 3 yada daha az dışkılamanız olduğunda bahsedebiliriz. İlla günde 3 defa gideceksiniz diye bir durum yok ama bu durum sizi rahatsız ediyorsa kabızlık için şifalı bitkiler ve kabız olanlara önerileri uygulamanızı tavsiye edeceğiz Kabız olduğunuza inanıyorsanız sıvı ağırlıklı beslenmenize dikkat etmeniz gerekir.Eğerdışkı yaparken aşırı zorlanıyorsanız yada dışkı yapmaya çalıştığınız halde dışkı gelmiyorsa tuvalette aşırı zaman geçirmeyin. Geçireceğiniz maksimum sürü 8-9 dakika olsun. Tuvalet alışkanlığınızda da tuvalette kalma sürenizin bu şekilde olmasına dikkat ederseniz fazlar kabızlık sorunu çekmezsiniz. Kabızlık için ciddi bir durumunuz olduğunu düşünüyorsanız dahiliye bölümüne muayene olunuz.

Kabızlık için şifalı bitkiler

Pırasa, erik, kiraz, üzüm, zeytinyağı ve şalgam kabızlığa iyi gelir. Elma yemeklerden önce yenilince kabızlığı giderir.
kabızlık için öneriler:
* Sabahlan aç karnına beş adet kuru incir ortasından ikiye kesildikten sonra zeytinyağına batınlıp yenilir.
* Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay caşığı ebegümeci katılıp oniki saat beklendikten sonra süzüle­rek bir çay kaşığı süzme bal ilavesiyle günde iki kez, yemek ıralannda birer çay fincanı içilir.

* Her gün yemek aralarında birer su bardağı kuru erik hoşafı İçilir,


* Her gün yemek aralarında birer çay fincanı domates suyu içilir.

* İki avuç lahana yaprağı mikserden geçirildikten sonra sıkıla­rak elde edilen suyunun içine az miktarda tuz ilave edilerek içilir.

* Bir çay fincanı limon suyunun içine, bir çay kaşığı karbo­nat katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra sü­zülerek yemek aralannda birer çay fincanı içilir.


Diğer yandan Prof. Dr. Ahmet Maranki' nin kabızlık sorunu için bitkisel formulü bulunmaktadır. Bu formülün işinize yarayacağını düşünüyoruz Ahmet Marankinin formülüne ulaşmak için ütfen aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

    PROF. DR AHMET MARANKİ KABIZLIK İÇİN ŞİFALI BİTKİLER

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder