ÖKSÜRÜK NASIL GEÇER, ÖKSÜRÜK İÇİN ŞİFALI BİTKİLER

Öksürük Nasıl geçer?
Öksürük bitkisel tedavisi
  Öksürük, solunum yollarını temizleyen bir mekanizmadır. Bu refleks hareketi, bü­tün solunum yollarını yabancı cisimlerden, hava kir­liliğinden ve birikmiş mukuslardan korur.
  Hava yollarında bulunan en küçük tahriş edici  bir şey, be­yindeki öksürük merkezine saniyenin milyonda birin­de hemen  işaret gönderir. Haber hemen göğüs kaslarına aktarılır ve patlatılan bir öksürükle hava yolları tahriş edici şeyden temizlenir. Bu öksürük  hareketi temizleninceye kadar devam eder.
Bir mikrop, bronşlara ve akciğerlere dolduğunda iltihap meydana gelir ve bir tahriş kaynağı oluşturup öksürüğü yaratır.
îki temel öksürük türü vardır. Birincisi kuru öksürük olup, sigara, duman, tozdan tahriş sonucu or­taya çıkar. İkincisi, enfeksiyondan meydana gelen bal­gam, mukusf ve cerahati dışarıya atan öksürüktür. Öksürüğün tedavisi, kuşkusuz, altındaki hastalığa yönelik olmalıdır. Kuru öksürük, sigara, hava kirliliği gibi tahrişler ortadan kaldırılırsa genellikle kesilir. Uygun bir havalandırma ve havanın nemlendirilmesi ile, öksürük azalır.
Enfeksiyon ile baş gösteren öksürük  antibiyotiklerle tedavi edilir. Enfeksi­yonlardan doğan öksürükler, pisliklerin akciğerlerde birikmemesi için, kesilmez devamlıdır. Biraz aşağıda Prof dr Ahmet Marankinin bir önerisine yer vereceğiz:


Prof. Dr.
Ahmet Maranki
havaların soğuması ile birlikte geçmeyen öksürüklere çok iyi gelen bal-turp kürünü önerdi.
Bal-turp kürünü 2 şekilde uygulayabilirsiniz
1.Uygulama;Bir adet turpu rendeleyin (kırmızı veya siyah turp olabilir). Hakiki bal (burası önemli balın hakiki olması gerekiyor.) ile karıştırdıktan sonra bir tülbentin içerisine koyun. Sonra tülbenti yüksek bir yere asarak altına bir tas koyun.10-12 saat kadar balın süzülmesi için bekletin. Süzdüğünüz bal -turp suyu karışımını büyük-küçük, yaş sınırı olmadan herkes kullanabilir. eğer öksürük hala geçmediyse 2. uygulamayı yapın.
2. Uygulama: Bir turpun alt kısmını keserek içini biraz oyduktan sonra uzun sap kısmını da kesin. Turpun oyulan kısmı yukarı gelecek şekilde bir su bardağının üstüne yerleştirin. Turpun oyduğunuz kısmına bal doldurun ve10-12 saat kadar balın süzülmesi için bekletin.
Elde edilen turptan süzülmüş balı anne sütü emen bebekler de, yetişkinler de dahil olmak üzere herkes içebilir.
Bebeklerin öksürük tedavisinde de kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder