REZENE ÇAYININ FAYDALARI

Rezene Çayının Faydaları: .
  Rezene çayının faydaları saymakla bitmez!.
Mide ve bağırsak şikâyetlerini ve gazlarını azaltır.. İdrar söktürücü özelliğiyle, idrar zorluğunu giderir. Rezene iştah açıcıdır. Balgam söktürücüdür. Gözlere iyi gelir. Yatıştırıcı etkisi ile ağrıları dindirir. Kansızlığı giderir. Kalp hastalıkları, romatizma ve boğmacada faydalıdır. Cinsel gücü arttırır. Adet düzensizliğini ve zorluğunu giderir.  Rezene çayının en önemli faydası: Vücudu rahatlatır kendinizi daha rahat hissedersiniz
 Rezene çayını nerede bulabilirim
   çok faydalı olan rezene çayını aktarlarda ve şifalı bitkiler satan tüm yerlerde bulabilirsiniz.
 

Rezene çayı,rezene çayının faydaları REZENENİN Faydaları:
Genel kullaım alanı gaz söktürücü, kramp çözücü,uyarıcı, anne sütünü arttırıcı, balgam söktürücü,sindirim problemleri, mide kramplarında kullanılır.
Rezene, öksürükte balgam söktürücü, özellikle bebekleri ve küçük çocukları yatıştırıcı ve mide şişkinliklerini giderici olarak geliştirilmiş pek çok ilaçta etken madde olarak kullanılır. Kullanımı kolay olduğu için, sindirim sorunu olan bebeklere ve küçük çocuklara rahatlıkla verilebilir.
Rezene, sindirim sistemi kramplarını çözücü etkiye de sahiptir. Anne sütünü arttırır. Bebek mamalarına rezene çayı karıştırıldığında, gaz sancıları yaşanmaz. Sindirim sorunlarından kaynaklanan baş ağrılarını da dindirir.
Kısaca ve genellikle, sindirim problemleri, şişkinlik, iştahsızlık, balgamlanma, adet görme zorlukları, göz kapağı iltihabı ve sinirlilik hallerine karşı başarıyla kullanılabilir.
Bitki çayının özellikle öksürüğe ve akciğer hastalıklarına, boğmaca ve astım kramplarına karşı kullanılmasında büyük yarar vardır. Migrene karşı da denenmelidir. Bazı migren türlerinin kaynağı mide rahatsızlıkları olabilir.
Rezene mideyi rahatlattığına göre, migren ağrısını da azaltabilir veya geçirebilir. Yorgun,iltihaplı veya iyi göremeyen gözler rezene çayı ile günde 2-3kere yıkanabilir veya bitki buğusuna tutulabilir.Eczanelerde hazır kutular halinde çeşitli markalarda rezene çayını bulmanız mümkün.

Rezenenin bebeklere verildiğine şahit oldum, bu onları gazdan kurtarıyor ve uyku yapıyormuş. Şahsen ben bile bebekken rezenenin şifasından faydalanmışım :) Bir çok derde deva olan rezene ve rezene çayı hakkında bilgi edindik. Sizlere sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder