karpuz peynir zararLI MI ve karpuzun yararları


karpuz peynir zararları ve karpuzun yararları

ÖNERİLEN HASTALIKLAR:Karpuz yemekten önce yenirse, vücuda daha çok faydası olur. Yemek üzerine yenilince, hazımda zorluk yapar ve şifası yok olur.
Vücudu zehirlerinden temizleyen ve sıcak günlerinde vücuda serinlik veren en iyi meyvelerden biridir. Karpuzda B1, B2, C vitaminleri ve demir bulunur.
Böbrekleri çalıştırarak, üre, ürat tuzları gibi zararlı artıkların kandan atılmasını sağlar. Mesane ve böbreklerdeki kum ve taşı döker. Çocuklarda kemiklerin gelişmesini sağlar.

Karpuz nasıl seçilmeli?Yağ ve kolestrol içermediğinden ve kalorisi de düşük olduğundan yaz aylarında yapılan diyetlerde özel bir yeri bulunan karpuzun tüketilmesi için olgunlaşmış olmasına özen gösterilmesi gerekiyor.

Karpuzun içeriğinde bol miktarda bulunan laykopen Maddesi, vücudu kansere karşı koruyor. Laykopen maddesinin kansere karşı koruyuculuğu A vitamininden 2 kat, E vitamininden 10 kat daha fazla.

Havaların ısınmasıyla birlikte alışveriş merkezleri ve manavların reyonlarını süslemeye başlayan karpuzun, içeriğinde bol miktarda bulunan laykopen maddesi nedeniyle, kansere karşı koruyucu özelliği bulunuyor.

Yaz mevsiminde bolca bulunan ve ucuz olmasının yanı sıra her yaştan insan tarafından sevilen bir meyve olan karpuzun, insan sağlığına faydasına dikkati çeken Çiçek, yaz mevsiminde insanlara bol miktarda karpuz tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Tehlikeli ikili: Karpuz-peynirYaz geldiğinde Türk damak zevkleri arasında “karpuz-peynir” ikilisinin yarattığı lezzetin apayrı bir yeri var. Gerçekten de tadına doyum olmuyor. Ama tehlike de burada başlıyor. Aşırı karpuz peynir hemen kilo aldırıyor.
KULLANMA ŞEKLİ:
Çiğ olarak tüketilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder